SafeGrip tikastuotteet

TIKASTUOTTEET

Pisko SafeGrip-tikastuotteet tarjoavat turvallisen kulkuyhteyden vesikatolle, katolla liikkumiseen harjalle, savupiipulle, kattoluukuille ja muille huollettaville kohteille. Pisko SafeGrip-tikkaista löytyy myös ratkaisut turvalliseen laskeutumiseen parvekkeilta ja yläkerran huoneista.

Pisko-tikkaat ovat käyttötavoiltaan monipuolisia. Samat Pisko SafeGrip-rungot soveltuvat seinä- ja lapetikkaiksi, hätäpoistumistikkaiksi ja sivutikkaiksi. Tikkaissa käytetään Pisko SafeGrip-tikasrungon lisäksi kullekin kattotyypille ja käyttötarkoitukselle soveltuvia kiinnikkeitä. 

SafeGrip-tikkaat ovat täysin yhteensopivia kaikkien Pisko-tikkaiden kiinnitysjärjestelmien kanssa.

Tikasvalikoimastamme löytyy ratkaisut omakoti- ja teollisuusrakentamiseen. Pisko-tikkaat valmistetaan Suomessa.

SEINÄTIKKAAT

Pisko SafeGrip-seinätikkailla katolle kiipeäminen on turvallista. Seinätikkaat täyttävät lujuus- ja korroosiokestovaatimukset, jotka RT-ohjekortissa (RT 85-10708) on talotikkaille annettu. Pisko SafeGrip-seinätikkailla on VTT Expert Services Oy:n myöntämä varmennustodistus VTT-VA-00002-17.

Pisko SafeGrip-seinätikkaat soveltuvat niin omakotitalo kuin teollisuusrakennuksiin. Tikkaat voidaan varustaa nousukiskolla tai selkäsuojuksella olosuhteiden sitä vaatiessa (Lue lisää tikkaiden turvavarusteista). Pisko SafeGrip-tikkaisiin on saatavana myös esim. kiipeilyeste vaikeuttamaan lapsien kiipeämistä tikkaille.

Seinätikkaiden tuoteluettelosta löydät tikkaisiin kuuluvat osat.

VTT Expert Services Oy:n myöntämä varmennustodistus Pisko-talotikkaille osoittaa, että talotikkaat täyttävät Suomen lainsäädännössä asetetut vaatimukset ympäristöministeriön julkaisemien arviointiperusteiden ”Kattoturvatuotteet – Kattopollarit, talotikkaat ja katon vaakaturvakiskot”-mukaisesti.

Rakennustuotteen varmennustodistus on vapaaehtoinen kansallinen hyväksyntämenettely, jolla valmistaja osoittaa, että tuote täyttää lainsäädännössämme sille asetetut vaatimukset. Se voidaan myöntää Ympäristöministeriön määrittelemille tuoteryhmille, joita ei voi CE-merkitä.

Tikastuotteet

LAPETIKKAAT

Lapetikkaita käytetään seinätikkaiden ja/tai kattosiltojen jatkeena turvallisten kulkuyhteyksien rakentamiseen vesikatolla. Pisko SafeGrip-lapetikkaat johdattavat esimerkiksi nuohoojan vaivattomasti työnsä ääreen savupiipulle. Pisko SafeGrip-lapetikkaat ovat CE-merkittyjä jokainen kattotyyppi huomioiden. VTT:n valvonnan alaisena on suoritettu hyväksytysti vaativat staattiset ja dynaamiset testit, jotka lapetikkaille tulee tehdä. Tuotannonaikainen testaus Pisko SafeGrip-lapetikkaille on erittäin tarkka.

TURVATIKKAAT

Pisko SafeGrip-turvatikkaat ovat turvallinen valinta pientalojen hätäpoistumistieksi. Hätäpoistumistikkaat on asennettava, jos ikkuna on yli 3,5 metrin korkeudella maanpinnasta. Turvatikkaiden yhteyteen voidaan tarvittaessa asentaa sivutangot helpottamaan siirtymistä ikkunasta tikkaalle.

TAKUU

Pisko SafeGrip-tikastuotteilla on 40 vuoden tekninen takuu.

TUOTEKUVAT

TEKNISET TIEDOT

  • Pisko-tikkaat valmistetaan kuumasinkitystä teräsputkesta niittaamalla
  • Tikkaiden runkomateriaalin vahvuus: 1,25 mm
  • Paarteen materiaali: Zn, 1,25 mm x 25 mm x 45 mm
  • Puolaputki: 1,25 mm x 25 mm
  • Käyntileveys: 400 mm
  • Tikkaiden perusmitat: 1,2 m, 2,1 m, 2,7 m ja 3,3 m. Tikkaita voidaan helposti liittää toisiinsa tikkaan rungossa olevien supistusten ansiosta. Esimerkiksi 2,7 m ja 3,3 m tikasrungoista tulee 6 metrin tikas. Liitoksen varmistus tapahtuu ruuviliitoksella.

VÄRIVAIHTOEHDOT

    
   

Tikastuotteiden vakiovärit ovat: havunvihreä RR11, valkoinen RR20, vaaleanharmaa RR21, harmaa RR22, tummanharmaa, RR23, punainen RR29, tummanruskea RR32, musta RR33 ja tiilenpunainen RR750.
Muut RR- ja RAL-värisävyt saatavilla erikseen tilattuna.