SafeGrip tikastuotteet

TIKASTUOTTEET

Pisko SafeGrip-tikastuotteet tarjoavat turvallisen kulkuyhteyden vesikatolle, katolla liikkumiseen harjalle, savupiipulle, kattoluukuille ja muille huollettaville kohteille. Pisko SafeGrip-tikkaista löytyy myös ratkaisut turvalliseen laskeutumiseen parvekkeilta ja yläkerran huoneista.

Pisko-tikkaat ovat käyttötavoiltaan monipuolisia. Samat Pisko SafeGrip-rungot soveltuvat seinä- ja lapetikkaiksi, hätäpoistumistikkaiksi ja sivutikkaiksi. Tikkaissa käytetään Pisko SafeGrip-tikasrungon lisäksi kullekin kattotyypille ja käyttötarkoitukselle soveltuvia kiinnikkeitä.

SafeGrip-tikkaat ovat täysin yhteensopivia kaikkien Pisko-tikkaiden kiinnitysjärjestelmien kanssa.

Tikasvalikoimastamme löytyy ratkaisut omakoti- ja teollisuusrakentamiseen. Pisko-tikkaat valmistetaan Suomessa.

SEINÄTIKKAAT

Pisko SafeGrip-seinätikkailla katolle kiipeäminen on turvallista. Seinätikkaat täyttävät lujuus- ja korroosiokestovaatimukset, jotka RT-ohjekortissa (RT 85-11132) on talotikkaille annettu. Pisko SafeGrip-seinätikkailla on VTT Expert Services Oy:n myöntämä varmennustodistus VTT-VA-00002-17.

Pisko SafeGrip-seinätikkaat soveltuvat niin omakotitalo kuin teollisuusrakennuksiin. Tikkaat voidaan varustaa nousukiskolla tai selkäsuojuksella olosuhteiden sitä vaatiessa (Lue lisää tikkaiden turvavarusteista). Pisko SafeGrip-tikkaisiin on saatavana myös esim. kiipeilyeste vaikeuttamaan lapsien kiipeämistä tikkaille.

Seinätikkaiden tuoteluettelosta löydät tikkaisiin kuuluvat osat.

VTT Expert Services Oy:n myöntämä varmennustodistus Pisko-talotikkaille osoittaa, että talotikkaat täyttävät Suomen lainsäädännössä asetetut vaatimukset ympäristöministeriön julkaisemien arviointiperusteiden ”Kattoturvatuotteet – Kattopollarit, talotikkaat ja katon vaakaturvakiskot”-mukaisesti.

Rakennustuotteen varmennustodistus on vapaaehtoinen kansallinen hyväksyntämenettely, jolla valmistaja osoittaa, että tuote täyttää lainsäädännössämme sille asetetut vaatimukset. Se voidaan myöntää Ympäristöministeriön määrittelemille tuoteryhmille, joita ei voi CE-merkitä.

Tikastuotteet

TURVATIKKAAT

Pisko SafeGrip-turvatikkaat ovat turvallinen valinta pientalojen hätäpoistumistieksi. Hätäpoistumistikkaat on asennettava, jos ikkuna on yli 3,5 metrin korkeudella maanpinnasta. Turvatikkaiden yhteyteen voidaan tarvittaessa asentaa sivutangot helpottamaan siirtymistä ikkunasta tikkaalle. Sivutangoilla muodostetaan siirtymisreitti yläkerran huoneista varsinaiselle hätäpoistumistikkaalle. Turvakahvan avulla varmistetaan varma ote poistuttaessa ikkunasta hätäpoistumistielle.

TAKUU

Pisko SafeGrip-tikastuotteilla on 50 vuoden tekninen takuu.

TUOTEKUVAT

TEKNISET TIEDOT

  • Materiaali: Kuumasinkitty (Zn) teräs
  • Pinnoite: Qualicoat 1 laatuluokan vaatimukset täyttävä jauhemaalaus
  • Tikkaiden runkomateriaalin vahvuus: 1,25 mm
  • Paarteen materiaali: Sinkitty (Zn) erikoisluja teräs, 1,25 mm x 25 mm x 45 mm
  • Karhennettu puolaputki: Sinkitty (Zn) teräs, 1,25 mm x 25 mm
  • Käyntileveys: 400 mm
  • Tikkaiden perusmitat: 0,9 m, 1,2 m, 2,1 m, 2,7 m ja 3,3 m. Tikkaita voidaan helposti liittää toisiinsa tikkaan rungossa olevien supistusten ansiosta. Esimerkiksi 2,7 m ja 3,3 m tikasrungoista tulee 6 metrin tikas. Liitoksen varmistus tapahtuu ruuviliitoksella.
  • Tekninen takuu: 50 vuotta
  • Pinnoitetakuu: 15 vuotta
  • 100 % Suomessa valmistettu

VÄRIVAIHTOEHDOT

    
   

Tikastuotteiden vakiovärit ovat: havunvihreä RR11, valkoinen RR20, vaaleanharmaa RR21, harmaa RR22, tummanharmaa, RR23, punainen RR29, tummanruskea RR32, musta RR33 ja tiilenpunainen RR750.
Muut RR- ja RAL-värisävyt saatavilla erikseen tilattuna.