Lumiesteet

LUMIESTEET

Lumiesteillä estetään vaaratilanteet, joita lumen ja jään katolta putoaminen saattaa aiheuttaa. Lisäksi lumiesteillä voidaan suojata katolla sijaitsevia rakenteita. Maalatuilla Pisko-lumiesteillä on 50 vuoden tekninen takuu.

Lumiesteitä tulee käyttää katolla, kun sen jyrkkyys on 1:8 tai jyrkempi. Lumiesteet tulee sijoittaa mahdollisimman lähelle räystästä siten, että lumikuormat siirtyvät kantaviin rakenteisiin. Lumiesteen ja sen kiinnityksen tulee kestää vähintään 5 kN/ m lappeensuuntainen kuormitus. Pisko-lumiesteet täyttävät RT 85-11132 ohjekortin (Vesikaton turvavarusteet) vaatimukset. Pisko lumiesteille on myönnetty varmennustodistus kansallisen hyväksyntämenettelyn mukaan.

Pisko-lumiesteet ovat kestäviä ja pitkäikäisiä. Jokaiselle kattotyypille löytyy omat kiinnikkeet. Pisko lumiesteiden tuoteperheestä löytyy sopivat ratkaisut vaativiinkin kohteisiin. Putkilumiesteiden lisäksi valikoimassa on lumiaita. Lumiesteisiin on saatavilla myös lisäprofiileita vaativimpiin kohteisiin. Räystäsesteen avulla esimerkiksi estetään varmasti vähäinenkin jään ja lumen putoaminen saumakatoilta.

TUOTEKUVA

TEKNISET TIEDOT

  • Lumiesteputken materiaali: Erikoisluja sinkitty (Zn) rakenneteräs, 1,25 mm
  • Lumiesteputken halkaisija: 32 mm ja pituus 3000 mm
  • Lumiestekiinnikkeiden materiaali: Erikoisluja sinkitty (Zn) rakenneteräs, 2,5 mm
  • Tekninen takuu: 50 vuotta
  • Pinnoitetakuu: 15 vuotta
  • 100 % Suomessa valmistettu

VÄRIVAIHTOEHDOT

    
  

Pisko-lumiesteitä on saatavilla myös pulverimaalattuna.
Lumiesteiden vakiovärit ovat: havunvihreä RR11, vaaleanharmaa RR21, harmaa RR22, tummanharmaa, RR23, punainen RR29, tummanruskea RR32, musta RR33 ja tiilenpunainen RR750.
Muut RR- ja RAL-värisävyt saatavilla erikseen tilattuna.