alumiinikomposiitti

ALUMIINIKOMPOSIITTI

Alumiinikomposiittiset julkisivut ja seinät ovat näyttäviä, suuria yhtenäisiä pintoja, joilla voidaan toteuttaa erittäin pitkäikäisiä ja helppohoitoisia seinäratkaisuja.

Materiaalin ylivoimaisia ominaisuuksia ovat keveys, muokattavuus, helppo asennettavuus ja ennen kaikkea värien ja kuosien monipuoliset arkkitehtoniset mahdollisuudet.

Alumiinikomposiitti on teknisiltä ominaisuuksiltaan monipuolinen. Etuja ovat: säänkestävyys, tasaisuus, suuri jäykkyys, joustavuus, alhainen lämpölaajenemiskerroin ja mittapysyvyys.

Alumiinikomposiittipaneeleja käytetään erityisesti tuulettuviin julkisivuratkaisuihin, soveltuen niin uudis- kuin saneerauskohteisiin.

Alumiinikomposiittipaneelit sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön.

Julkiset rakennukset

Korkeat rakennukset

Teollisuusrakentaminen

Ostoskeskukset

Tunnelit

Asemat

Lentokentät

Hotellit

Sairaalat

Stadionit

Tapahtumahallit

alumiinikomposiittilevy

ALUMIINIKOMPOSIITIN MUOKKAAMINEN

Alumiinikomposiitin muokkaaminen on helppoa ja sitä voidaan taivuttaa kaareviin pintoihin, kulmiin ja lukemattomiin erilaisiin muotoihin. Perforoinnilla voidaan luoda alumiinikomposiittilevyihin visuaalisesti näyttäviä kuvioita. Perforoidun eli rei’itetyn alumiinikomposiittilevyn taakse voidaan asentaa visuaalista ilmettä korostava valkoinen tai värillinen taustavalaistus, joka voidaan ohjelmoida niin, että valon väri ja kirkkaus vaihtuu.

Erilaisilla suunnittelu- ja muokkausratkaisuilla voidaan luoda julkisivu-, sisäseinä- ja alakattopinnoille visuaalisesti vaikuttavia kolmiulotteisia kokonaisuuksia.

Julkisivut

Sisäkatot

Parvekkeet

Väliseinät

Ikkunoiden välilevyt

Mainoskyltit

Ulkomainonta

Opastekyltit

Informaatiotaulut

Liikennemerkit

Messuosastojen sisustus

alumiinikomposiitti

MODERNIT ALUMIININTYÖSTÖKONEET

Uudet alumiinikomposiittilevyn työstämiseen tarkoitetut koneemme mahdollistavat myös erittäin suurien levypintojen kustannustehokkaan työstämisen ja käsittelyn.

Pystymme työstämään jopa 2000 x 7000 mm levykokoja mikä mahdollistaa entistä suuremmat ja näyttävämmät yhtenäiset levypinnat.

Uusin hankintamme Tekna CNC-työstökeskus on suunniteltu alumiinin ja alumiinikomposiitin työstämiseen. ALU Bender on jyrsin- ja taivutuskone komposiittilevyille.

ALUMIINIKOMPOSIITIN VIIMEISTELY

Alumiinikomposiitin työstäminen on nopeaa ja laadukasta.

Alumiinikomposiittilevyjen reunojen taittokulma on 90/180 astetta tai L-taitos. Alumiinikomposiittilevyt voidaan asentaa myös puskusaumaan.

alumiinikomposiitti
alumiinikomposiitti

ALAKATOT JA SISÄÄNKÄYNNIT

Keveyden ja tasomaisuuden vuoksi alumiinikomposiitti soveltuu loistavasti alakattojen, erilaisten sisäänkäyntien, parvekkeiden ja parveketaustojen materiaaliksi.

alumiinikomposiittilevy

ALUMIINIKOMPOSIITTI VIESTINNÄSSÄ

Alumiinikomposiitti kestää hyvin vaihtelevia sääolosuhteita ja se soveltuu erinomaisesti pitkäkestoiseen viestintään ja mainostamiseen sisä- ja ulkotiloissa. Mainosteippaus on mahdollista tehdä yksi- ja kaksipuolisesti. Alumiinikomposiittilevy on hyvä alusta myös suoratulostukseen. Mainostarkoitukseen valmistettujen alumiinikomposiittipaneelien ulkopinnat ovat alumiinia ja sisus polyeteeniä.

Sisäseiniin ja erilaisiin opasteisiin voitte valita 3 mm sisustuslevyt, joita meillä on perusvalikoimassa erittäin monipuolinen värivalikoima. Alumiiniset sisustuslevyt ovat tyylikäs valinta mm. messuosastoihin, keittiön välitiloihin ja mainoskyltteihin.

alumiinikomposiittilevy

larson® by Alucoil®

larson® -alumiinikomposiittipaneelit ovat korkealuokkaisia ja maailmanlaajuisesti sertifikoituja premium-tuotteita, joilla saavutetaan optimaalinen lopputulos modernissa julkisivusuunnittelussa. Arkkitehdit, suunnittelijat, sijoittajat ja rakennuttajat suosivat larson® -alumiinikomposiittipaneeleja niiden ylivoimaisen näyttävyyden, kestävyyden ja laadun takia.

larson® -alumiinikomposiittipaneelin rakenne koostuu yleensä kahdesta alumiinilevystä, joiden välissä on käyttötarkoituksen mukaan valittu ydin.

 1. Suojakerros
 2. Pinnoitettu metallilevy (1)
 3. Ydin (2)
 4. Alumiinilevy
alumiinikomposiittilevy

(1)Metallilevyn eri vaihtoehdot:

 • Alumiini
 • Ruostumaton teräs
 • Kupari
 • Messinki

(2)Ytimen eri vaihtoehdot:

a) larson® FR, paloturvallinen mineraaliseos (larson® FR, Fire Class Architectural B-s1,d0, standardiluokittelun UNE EN 13501-1 mukaisesti)

b) larson® PE, polyeteenistä valmistettu ydin (Tarkoitettu matalillle rakennuksille, erilaisille katoksille, tienviittoihin, liikennemerkkeihin ja kyltteihin)

larson® -tuotteet

larson® Metals

Komposiittipaneeleissa yhdistyvät teknologia ja ympäristö ja ne soveltuvat täydellisesti erikoiseen ja ennakkoluulottomaan arkkitehtuuriin. Niiden valmistuksessa on käytetty jalometalleja kuten kuparia, ruostumatonta terästä ja messinkiä.

larson® Illusions

Standardiväreistä poikkeava värimaailma ja monipuoliset erikoispinnoiteratkaisut korostavat rakennuksen metallisen julkisivuverhoilun persoonallista ilmettä.

larson® Illusions Alunatural & Mirror

Erikoispinnan heijastus muodostuu vallitsevan ympäristön ja pinnoitteen valinnan mukaan. Pinnoitetta on saatavilla eri väreinä, harjattuna ja peilipinnalla.

larson® Illusions Customized

Komposiittipaneeleissa yhdistyvät haluttu tekstuuri ja laadukas pinnoite. Erikoisväreillä muodostetaan pinta, jossa toistuvat keramiikka, metallin oksidit ja basaltin tekstuuri. Valmis tuote on näyttävä, kevyt ja kestävä.

larson® Illusions Anodized Look

Anodisoinnilla lisätään komposiittipaneelien korroosionkestävyyttä ja käyttöikää säilyttäen niiden taittuvat ja kaarevat ominaisuudet. Anodisoimalla käsitelty pinta on erittäin tyylikäs ja näyttävä.

larson® Wood

Komposiittipaneelien pinnoite on luonnollisen näköinen puujäljitelmä. Tuote soveltuu ulkokäyttöön. Standardipinnoitteina on saatavilla: Colonial Red, Wenge, Walnut, Beech ja Sunglow. Erikoistilauksena on saatavilla: Oak, Ahorn ja Italian Walnut.

VÄRIT

Laadukkaiden ja kestävien standardivärien valikoima on erittäin laaja, sisältäen myös metallisävyt, erikoisefektivärit ja eri kiiltoasteet.

Värikatalogissa listattujen värien lisäksi toimitamme RAL- tai NCS-värijärjestelmällä toteutettuja erikoisvärejä asiakkaan toivomuksen mukaisesti. Värikatalogin ulkopuolelta tilattujen aluminiinikomposiittipaneelien vähimmäismäärä on 600 neliötä.

Eri väreillä, väriyhdistelmillä ja pinnoilla voit luoda rakennuksen julkisivusta juuri sellaisen kuin haluat.

alumiinikomposiittilevy

ANTI-GRAFFITI

FastClean-pinnoitteen avulla rakennuksen suojaaminen graffiteilta ja lialta on helppoa. Anti-Graffiti-ominaisuuden avulla graffitit on helppo poistaa vahingoittamatta alumiinikomposiittipaneelin pintaa.

FastClean-pinnoite on väritön ja sitä voidaan käyttää kaikkien larson® ja larcore® -standardivärien kanssa.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS

larson® -alumiinikomposiittipaneelit ovat ympäristöystävällisiä ja ne soveltuvat uusiokäyttöön.

ASENNUS

Julkisivuarkkitehtuurin visuaaliseen ilmeeseen ja rytmiin voidaan vaikuttaa erilaisilla asennustavoilla. larson® -alumiinikomposiittipaneelit voidaan kiinnittää rakennuksen julkisivuun vaaka- tai pystysuoraan. Kiinnitys voi olla näkyvä tai piilokiinnitys.

Kiinnityksen eri vaihtoehtoja ovat niitti- tai ruuvikiinnitys, liimaus sekä julkisivukasettiratkaisut. Julkisivun ja asennuksen suunnittelussa sekä kiinnitysjärjestelmän valinnassa on on otettava huomioon lämpölaajeneminen, rakennuksen seinämateriaali ja rankajakoon vaikuttava tuulikuorma.

TOIMITUS- JA ASENNUSPALVELU

Pelti-Saari Oy sijaitsee Salossa ja toimitamme alumiinikomposiittilevyjä ja -paneeleja koko Suomen alueelle. Asennuksia teemme Etelä-Suomen alueella.

TAKUU

larson® -tuotteille myönnetään 15-30 vuoden takuu. Takuuajassa otetaan huomioon kohteen sijainti, ympäristöolosuhteet ja käytetyn materiaalin pinnoite.

FastClean-pinnoitteella on 30 vuoden larson® -takuu. Rannikkoalueilla, <1500 m, takuu on 15 vuotta.

JULKISIVURATKAISUJA

TEKNISET TIEDOT

larson® FR

 • Paneelin paksuus: 3 / 4 / 6 [mm]
 • Paneelin paino: 6,14 / 7,78 / 11,06 [kg/m2]
 • Alumiinin paksuus: 0,5 [mm]
 • Hitausmomentti: 1583 / 3070 / 8630 [mm4/m]
 • Jäykkyys: 1108 / 2150 / 6041 [kNcm2/m]
 • Leveys: 1000 - 1250 - 1500 [mm]
 • Pituus: 2000 - 8000 [mm]
 • Ydin: Paloturvallinen mineraaliseos
 • Paloluokkastandardi: B-s1,d0(2) [UNE EN 13501-1]
 • Elastinen kerroin: 70000(*) [N/mm2]
 • Vetomurtolujuus: 125(*) [N/mm2]
 • Murtovenymä: 4(*) [%]
 • Alumiiniseos: 5005
 • Alumiinin lämpölaajenemiskerroin: 2,3 mm/m Δ100ºC
 • Pinnoite: a) PVdF 70% Kynar 500 2 layers with COASTAL PRIMER 31μn
  b) PVdF 70% Kynar 500 3 layers 37μ

larson® PE

 • Paneelin paksuus: 3 / 4 / 6 [mm]
 • Paneelin paino: 4,66 / 5,56 / 7,36 [kg/m2]
 • Alumiinin paksuus: 0,5 [mm]
 • Hitausmomentti: 1346 / 2637 / 6446 [mm4/m]
 • Jäykkyys: 942 / 1846 / 4512 [kNcm2/m]
 • Leveys: 1000 - 1250 - 1500 [mm]
 • Pituus: 2000 - 8000 [mm]
 • Ydin: Polyeteeni
 • Paloluokkastandardi: M1 [UNE 23717 - NF P92-501], CLASS E [EN 13501-1], CLASS 0 [BS 476-6 & BS 476-7]
 • Elastinen kerroin: 70000(*) [N/mm2]
 • Vetomurtolujuus: 125(*) [N/mm2]
 • Murtovenymä: 4(*) [%]
 • Alumiiniseos: 5005
 • Alumiinin lämpölaajenemiskerroin: 2,3 mm/m Δ100ºC
 • Pinnoite: a) PVdF 70% Kynar 500 2 layers with COASTAL PRIMER 31μn
  b) PVdF 70% Kynar 500 3 layers 37μ

(*) Alumiinin ominaisuudet
(2) Vertikaalisesti niitatut alumiinikomposiittipaneelit ja 45 mm julkisivukasetit

alumiinikomposiitti